Sayfalar

10 Ocak 2018 Çarşamba

Kore Dizisi- W

Dizi Adı: W, 더블유
Yayın Yılı: 2016
Bölüm Sayısı: 16
Tür: Dram, romantik, fantastik
Oyuncular: Lee Jong-Suk (Kang-Chul), Han Hyo-Joo(Oh Yeon-Joo), Jeong Eu-Gene(Yoon So-Hee), Lee Tae-Hwan(Seo Do-Yoon), Lee Si-Un(Park Soo-Bong)


Konusu:
Oh Yeon Joo'nun babası bir webtoon yazarıdır. Kang Chul'da aslında yazdığı webtoon daki başkahramandır. Oh Yeon Joo ise kardiyoloji asistanıdır. Bir gün bir şeyler olur ve gerçek hayatla webtoon dünyası karışır. Oh Yeon Joo ve Kang Chul karşılaşır ve kimin hangi dünyaya ait olduğunun unutulduğu bir aşk başlar.

Yorumum:
Öncelikle belirtmeliyim ki çıkacağını haber aldığım anda sabırsızlıkla beklediğim bir diziydi. Fantastik konulu olması ve Lee Jong Suk'un oynaması tabiki diziyi takibe almam için büyük bir nedendi.
Senaryoya bayıldığımı söylemeliyim. Çok zekice yazılmış senaryolardandı. Özellikle webtoonlara bayıldığım için izlerken çok heyecanlandım.
Dizi içindeki aksiyon yerindeydi. İmkansız aşk diye buna denir bence. Kadın insan, erkek webtoon karakteri.. Sanırım bu durum birçoğumuzu anlatıyor.
Acaba kavuşacaklar mı, kavuşamayacaklar mı derken bir bakıyorsunuz ki dizi bitiyor.

En başta Oh Yeon Joo webtoonun içine çekiliyor ve bölümün bitirene kadar orada kalıyor. Ardından bakıyor ki yaşadıkları webtoon halinde yayınlanıyor. İşler kısmen böyle başlıyor ve daha sonra karışıyor.








Ayrıca belirtmeliyim ki ödül almış dizilerden. En iyi senaryo, dizi, mükemmel hallyu dizisi ödüllerini kazanmış.

Karakterleri çok sevdim. Kang Chul çok güçlü bir karakter. Her şeyiyle beni kendine hayran bıraktı.
Oh Yeon Joo karakteri de aynı şekilde güçlü ve pes etmeyen bir karakter. İkisinin uyumu, zekilikleri ve cesaretleri diziye inanılmaz bir hava katmış.

Söylemeden geçemeyeceğim dizideki webtoon çizimleri inanılmaz güzeldi. Her şeyiyle gerçeğe birebir benzeyen çizimlerdi.

Daha önce görülmemiş bir fantastik senaryo ile romantizm iyi harmanlanmış. Abartılıktan uzak bir diziydi.

Diziye puanım 5 üzerinden 5

1 yorum:

  1. Ben diziyi bitirdim. O kadar üzgünüm ki bir daha böyle güzel bir K-drama olmayacağı için ve Lee jong suk olmayacağı için. Bunu hatırladıkça üzülüyorum.

    YanıtlaSil