Sayfalar

1 Mayıs 2020 Cuma

Tayland Dizi-Hua Jai Sila



Dizi Adı: Hua Jai Sila
Yayın Yılı: 2019
Bölüm Sayısı: 16
Tür: Dram, romantik

"Tor, evlilik dışı doğmuş bir çocuktur.Tor annesini kaybettikten sonra babasının evinde kalmaya başlar.Ancak burada üvey ailesi tarafından çeşitli baskılara hatta psikolojik işkencelere maruz kalır.Onun tek arkadaşı Min isminde bir kızdır.O da tıpkı kendisi gibi ailesi tarafından sevilmemektedir.Tor, çektiği acılara son vermek için bir gece evi terkeder ve bu esnada nehire düşer.Herkes onun öldüğünü düşünür.Yıllar sonra Tor yeni ismiyle Sila, zengin ve güçlü bir adam olduğunda annesine ve kendisine acı çektiren herkesten intikam almak üzere gerçek kimliğini gizleyerek bir mücadele içerisine girecektir.Onu bir tek çocukluk arkadaşı Min tanıyacaktır."


İtiraf etmeliyim ki bu diziyi başrol için izledim. Karakteri izledikten sonra da dizi beni sürüklemeye başladı. Bu soğuk, gizemli karakterlerden neden etkileniyorum bilmiyorum ama karakter çok güzel yansıtılmıştı. Yıllarca üvey annesi tarafından işkence gören bir çocuğun daha sonra annesinin intikamını almak için çaba harcamasını gayet iyi işlemişlerdi. En az Tor kadar ailesi tarafından acı çeken Min de gayet güzel bir karakterdi. Min de üvey annesi ve ablası tarafından işkencelere maruz kalıyor ama onları korumaya da devam ediyordu... 

Dizide kadına şiddet yine fazlasıyla vardı. Tayland dizilerinde nedense bunu çok fazla görüyoruz. Hatta Tor -yeni adıyla- Sila hayat kadınlarının olduğu bir gece klubü işletiyor ve oradaki kadınları şiddetten koruyordu. 

Min Tor'u tanıyor. Fakat Tor kimliğinin ortaya çıkmaması için Min'e Sila olarak kötü davranıyor. Eskiden Tor yumuşak, iyi kalpli biriyken yaşadıklarının da neticesinde Sila ismiyle acımasız bir adama dönüşüyor. Zaten dizinin adı da Taştan Kalp olarak çevriliyor. 


Bazı kısımlar vardı ki söylemek spoiler olacağından söyleyemiyorum ama Sila'ya ultra gıcık oldum. İntikam uğruna yaptıkları bazen bana fazla geldi. 

Dizinin sonlarında taştan kalbin eridiği kısımlar da gayet güzel işlenmişti. Sila kimliğini itiraf edince içindeki Tor'un Min'e davranışları güzeldi. 

Dizide pek çok şiddet vardı. Silahlar, kanlar, patlamalar... Kadınların değersizleştirildiğini, kullanıldıklarını gördüğümüz bölümler vardı. Ama bütün bun iyi-kötü savaşının içinde gayet etkileyici bir diziydi. 


Şu sahneyi de buraya bırakayım. İzleyenler anlayacaktır..

 Puanım: 5/3


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder