Sayfalar

15 Haziran 2020 Pazartesi

Kore Dizisi-The King:Eternal Monarch


Adı: The King: Eternal Monarch | 더 킹: 영원의 군주
Tür: Dram, Romantik, Fantastik
imdb: 8.7
Bölüm Sayısı: 16
Yapım Yılı: 2019 – 2020


Dizi, iki farklı paralel dünyada geçmektedir. İnsanların dünyasında serbest kalan şeytan diğer bir paralel dünyaya geçiş yapmaya çalışmaktadır. Buna karşılık olarak Kore İmparatoru Lee Gon (Lee Min-Ho) paralel dünyaya açılan kapıları kapalı tutmaya çalışır. Bir diğer paralel dünyada, Güney Kore Cumhuriyeti’nde yaşayan Dedektif Jung Tae-Eul (Kim Go-Eun) insanların ve sevdiklerinin hayatlarını korumaya çalışır.

Lee Min Ho’nun uzun zamandan sonra ilk dizisiydi ve gerçekten iyiydi. Tabi ki başrolde Lee Min Ho’nun olması diziye başlamam için bir etken olmuş olabilir. Ama konusu gereğiyle de gayet iyi bir diziydi.

Paralel dünyaları çok sevdiğim daha önceki yazımdan da anlaşılacağı gibi belli.

Bu dizide de farklı bir kurguyla karşımıza paralel dünyalar çıkıyor. Ve tabi ki başrollerimiz farklı evrendeler. Lee Min Ho olduğu evrende kral olduğu için taht kavgalarını da peşinden getiriyor. Ortada bir düşman var ve bu düşman paralel evrenler için bir tehdit.

Dizi aksiyon, romantizm, komedi, kaliteli oyunculukla beraber merakınızı ve beyninizi de alıyor. Paralel evrenleri ve paralel evren teorisini anlamak benim için zaten zor. Bu dizide yaratılan fizik kuralları benim beynimi daha da bir yaktı. Tabi ki bu benden kaynaklı da olabilir. 




Lee Gon’un zeki ve ileri görüşlü bir kral olması, Jung Tae Eul’ın sert, çetin ceviz, hakkıyla bir polis olması diziyi izlettiren nedenlerden. Yan rollerde bir o kadar içi dolu ve derin karakterlerdi. Young'un karizması der geçerim. İzleyince anlayacaksınız.

Her şeyin tadında olduğu güzel bir fantastik diziydi. Sonu da bir o kadar tatlıydı. Ama tabi ki burada söylemiyorum. Merak ediyorsanız izleyin derim. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder